Hoe geef je een oude beschadigde foto nieuw leven?

Een oude beschadigde foto is in deze digitale wereld nog steeds bruikbaar. Geef een oude beschadigde foto nieuw leven via moderne bewerkingstechnieken in Adobe Photoshop.

Hoe geef je een oude beschadigde foto nieuw leven: het resultaat

De uitdaging: kan je een uitnodiging maken van een oude beschadigde foto?

Voor het verjaardagsfeest van de 80-jarige Theo, kreeg ik de vraag om een uitnodiging te maken. Na een zoektocht in oude fotoboeken vonden we een prachtige foto van het feestvarken. Helaas was die foto hier en daar beschadigd.

Eerste vraag: hoe krijgen we die foto eenvoudig op onze computer? Tegenwoordig heb je geen professionele scanner meer nodig om kwalitatieve foto’s in te scannen. Met de leuke app van Google: Fotoscan kun je die klus snel klaren. Het resultaat, een digitale (maar nog steeds beschadigde) foto. De grootste uitdaging bleek de scheur of barst in het gezicht.

Hoe geef je een oude beschadigde foto nieuw leven: originele foto

Fotobewerking in Adobe Photoshop

Maar hoe geef je een oude beschadigde foto nieuw leven? De digitale foto heeft enkele duidelijke beschadigingen of problemen. Het grootste probleem was het gezicht: daarin was een grote scheur of barst in te zien. Ook de achtergrond en het kader konden wat verbeteringen gebruiken. Om de authenticiteit en het karakter van de foto te behouden werden de texturen op de achtergrond van de foto slechts licht bewerkt.

Photoshop content-aware fillMet de juiste tools en expertise in de meest recente versie van Adobe Photoshop kun je wonderen verrichten. Met o.a. de “spot healing brush tool”, “clone stamp tool”, “brush tool” en “content aware fill techniek”, bewerkte ik de foto zorgvuldig en met veel oog voor detail. Nog wat tekst en de effectieve uitnodiging erbij plaatsen en het ontwerp was klaar voor de druk (maak indruk met je drukwerk!). Enkele dagen later kregen de genodigden hun uitnodiging in de bus.

Het resultaat

Hoe geef je een oude beschadigde foto nieuw leven: het resultaat
Hoe geef je een oude beschadigde foto nieuw leven: fotokader
De uitnodiging staat nog steeds ingekaderd op de kast. Van een oude doos naar een kast in de woonkamer. Een mooie upgrade voor deze mooie foto.

 

Ik help je gezien te worden

Kom meer te weten over hoe ik jou kan helpen “gezien te worden”. Van een koffietas tot je eigen roll-up banner, van je visitekaartje tot het programmaboekje van je evenement. Ik zorg voor het ontwerp in lijn met jouw huisstijl en lever deze gedrukt bij je af

Geef ook jouw beschadigde foto's nieuw leven!

Laten we samenwerken!